Voor de allerlekkerste limoncello gebruik je de allerlekkerste citroenen (onbespoten, want je gebruikt de schil) en de sterkste alcohol: 96%. Hoe sterker de alcohol, hoe meer smaak er in kan oplossen, dus hoe smaakvoller jouw eigen limoncello. Bekijk hieronder het instructiefilmpje of ga meteen aan de slag met het recept. Tip: je kunt ook alcoholvrije limoncello maken! Kijk daarvoor bij stap 5 in het recept.
Dit bericht op Instagram bekijken
Limoncello
Ingredienten:
Instructies:
- Schil 10 citroenen met een dunschiller. Het gele bevat de essentiรซle olieรซn die jouw limoncello z’n frisse smaak geven, het witte is bitter. Het lekkerst is het om zo min mogelijk wit mee te schillen, maar een klein beetje kan best als je van een bittertje in je limoncello houdt.
- Stop de schillen met 1L zuivere alcohol (96%) in een goed afgesloten (weck-) pot.
- Zet de pot 2 a 3 weken op een donkere plek – met een duur woord heet dit macereren. Als je af en toe even schudt wordt de smaak sneller opgelost.
- Na het macereren maak je siroop door 600 gram suiker op te lossen in een pannetje met 1,6L kokend water. Als alle suiker is opgelost laat je de siroop afgedekt afkoelen tot kamer temperatuur.
- Zeef de citroenschillen uit de alcohol oplossing. Wil je alcoholvrije limoncello maken? Doe deze schillen dan in 1,5 liter water met 500 tot 600 gram suiker. Laat de suiker oplossen tot het net aan kookt. Zet het vuur dan uit en laat het afkoelen. Je hebt nu ‘limonzero’!
- Giet nu de siroop en alcohol bij elkaar. Als je dit voorzichtig doet zie je dat het mengsel nu heel mooi troebel wordt. Dit wordt ook wel het ouzo effect genoemd, en komt doordat de citroenolie die in de alcohol was opgelost in de lagere concentratie niet meer opgelost blijft en dus door het water ‘zweeft’. Dit laat gelijk goed zien waarom het alcoholpercentage van je oplossing zo belangrijk is!
- Giet je limoncello in mooie flessen en zet op een koele plek.
- Limoncello is het lekkerst als hij ijskoud is, even een uurtje of twee in de vriezer en hij is perfect.
- Salute!
Ik heb per ongeluk meteen al water en suiker aan de alcohol en citroenschillen toegevoegd. Dit heeft weken gestaan en ik heb het net gezeefd en het ziet er erg goed uit. Is het een probleem dat ik het zo heb aangepakt?
Op zich is het geen probleem, maar als je meteen al water en suiker toevoegt lost de olie uit de citroenschil minder goed op. Waarschijnlijk zal hij iets minder sterk smaken daardoor (mogelijk is het dan ook een stuk helderder), maar dat kan best lekker zijn!
Ok super bedankt! Is nu weinig aan te doen dus ik waag t er maar op.
Je kan nieuwe maken en dan deze erdoor heen maken
Als ik limoncello koop is het altijd wat stroperiger en als ik m maak is het gelijk aan water, helpt het als ik er een beetje gelei suiker bij doe? en hoeveel?
Geleisuiker zou ik niet doen, dat is niet nodig. Stroperigheid krijg je al van gewone suiker. Het bovenstaande recept is niet zo mierzoet als sommige limoncello die je in de winkel koopt, je kunt de hoeveelheid suiker verhogen tot 800 of 900 gram of nog meer naar smaak… Bij wijze van redmiddel kan dat ook nog als je limoncello al in de fles zit! Je kunt extra suiker toevoegen (of nog beter: gemalen suiker uit een schone koffiemolen als je die hebt). Als je dat een tijdje laat staan bij kamertemperatuur en af en toe schudt lost het na verloop van tijd op.
hallo,
Om een wat stroperige limocello te bekomen kan je glycerol of glycerine toevoegen.Deze kan je kopen bij de apotheek,kost niet veel ,en is smaakloos. 2 of 3 koffielepels op een liter zijn voldoende.De apotheker gebruikt dit om de hoestsiroop dikker stroperig te maken.
Beste manier om stroperig te worden: gewoon de diepvries in, zonder extra”s toe te voegen… echt niet nodig, en SUPERLEKKER
zou dat lukken met agar agar ?
Hallo Walter heb jij een keer glycerol of glycerine gebruik en zoja wat was het resultaten en op welk moment heb jij iets toegevoegd
Ik ben eigelijk opzoek naar een recept waarvan de limoncello eigelijk cremig is. Dus wat dikker dan water.
Als je cremig bedoelt zoals creme de cassis, dan doe je dat eenvoudig door meer suiker (en minder water) toe te voegen. Creme de cassis bevat 400 gram suiker per liter, met dit recept kom je rond de 200 gram per liter uit. Ik zou er dan ook lekker veel citroensap (van de geschilde citroenen) bij doen, zodat zoet/zuur wat meer in balans zijn.
Er is ook limonchello ‘de creme’, een heerlijk stroperige en romige limonchello op basis van melk ipv water. Wij hebben het recept van een bevriende Italiaan en is ook zeer aan te raden in toevoeging op de aardige ideeรซn die ik hier lees.
Beste Adinda, ik ben erg benieuwd naar je recept! Wil je het hier delen?
Als reactie op het bericht van Adina:
Wij maken ook regelmatig Limoncello, maar ook – voornamelijk rond de kerst – de Crema di Limonchello. Het recept is eenvoudig. Gebruik je eigen recept, maar vervang het water door volle melk. Ik voeg soms ook echte room toe. Het wordt daardoor dikker en nog voller van smaak, maar heeft als nadeel dat het bij langer staan gaar scheiden. Je moet dan goed schudden om de room er weer door te krijgen. Overigens kan het scheiden geen kwaad door de hoge concentratie alcohol in de fles.
Hoi Adinda,klinkt goed zou je jou recept van de crema di limoncello willen delen?
Limoncello di crema is alleen met room geen melk
Hey beste likeurmeester ik heb een vraag is het mogelijk of is er een manier om een 0.0 limoncello te maken ? Ik hoor het graag groetjes Jasper
Beste Jasper, Limoncello zonder alcohol is in feite citroenlimonade ๐ Je kan schillen van de citroenen koken in suikerwater, om een beetje koel te serveren zou je ijsblokjes kunnen toevoegen.
Ja die heb ik ook al gemaakt,maar lang geleden. Ga mijn recept eens opzoeken en hem terug maken. Heb het van een leraar van de hotelschool over 13 jaar gehad,kwam van een oud Italiaans vrouwke.
Was ook zeer lekker .
Rolande
De melk moet wel drie keer opgekookt worden en steeds weer afgekoeld voor men ze gaat mengen met de rest .
Beste Rolande,
Ik ben erg benieuwd naar het recept! Als je het gevonden hebt, zou je het hier dan willen delen?
Hallo rolande,
zou je het recept met de juiste hoeveelheden eens kunnen delen?
Groeten Nancy
Hallo rolande ,
Zou het mogelijk zijn om het recept met de juiste hoeveelheid eens door te sturen a.u.b .? Ik vertrek nu naar italie en zou alles willen meebrengen om de limoncello cream te maken. Grts Nancy
Wanneer voegen we dat citroensap toe? Bij het begin of bij de suikersiroop?
Bij de suikersiroop! Als je het met de alcohol mengt is er minder ‘ruimte’ voor de olie om op te lossen en is het alcoholgehalte ook al direct lager.
Als je 1.6l water en 600gr suiker oplost, hoeveel liter suikerwater heb je dan? 2.4 liter of eerder rond de 2liter?
Beste Timo,
Je zult eerder 2 L dan 2.4L krijgen.. vanwaar je vraag?
Waar kan ik alcohol van 96% kopen?
is ethanol alcohol goed ??????? ik hoorde dat dat niet erg gezond was.
Consumptie alcohol van 96% kun je vinden hierboven onder het kopje “Shop”.
Ethanol (ook wel ethylalcohol) is zuivere alcohol en deze is geschikt voor consumptie. De niet gezonde alcohol waar je van gehoord hebt, daar zijn stoffen aan toegevoegd, meestal methanol (zoals in spiritus of schoonmaakalcohol). Vaak kun je het aan de prijs wel zien, want over consumptiealcohol (zoals je hier kunt kopen) moet accijns worden betaald.
Ethanol is de naam van de alcohol (want alcohol is een groep, je hebt ook methanol, butanol, propanol, …) wat wij gebruiken in bier en wijn, … zorg er gewoon voor dat het ongeveer 96% is en het recept werkt perfect! Succes!
Onzin! Van methanol ga je dood! In ’t beste geval blind. Methanol heeft een lager kookpunt dus komt bij distillatie eerst over. Daar ligt dus nog al eens het probleem bij de “moonshiners” die te laag gaan in temperatuur en dus vergif aan het maken zijn. Ethanol is dus geen merknaam maar de รฉnige alcohol geschikt voor consumptie.
in colruyt
Ethanol is de meest bekende alcohol omdat dit de stof is die in bijvoorbeeld bier en wijn zit. Je ziet in de praktijk daarom vaak dat alcohol als synoniem voor ethanol gebruikt wordt. Van oudsher wordt er veel belasting geheven op ethanol in dranken in de vorm van accijns. De accijns voor alcohol 96% is in 2018 vastgesteld op โฌ16,19 per liter. Voor technische toepassingen geldt deze belasting niet, mits het product, door middel van een aantal toevoegingen, ongeschikt is gemaakt voor consumptie. Dit wordt ook wel โdenaturerenโ genoemd. De toevoegingen moeten bovendien wettelijk vastgelegd zijn. Ethanol wordt veelal gebruikt vanwege de minder scherpe geur en omdat het van oorsprong een bio-alcohol is.
Kan ik na 3 weken de limoncello alsnog zoeter maken? Kan er gewoon suiker bij of aanlengen met water.
Ik heb al een x suikerwater toegevoegd ekstra……
Beste Jopie,
Dat kan zeker! Denk er wel aan dat met meer suikerwater, het alcoholpercentage ook omlaag gaat. Je zou een sterke suikersiroop kunnen maken den die proberen op te lossen door ook regelmatig te schudden. Probeer eerst kleine hoeveelheid, alvorens alles te doen.
Dat smaakte naar meer!
Zojuist 20 citroenen geraspt. Heeft U suggesties over wat te doen met de citroenen? Ijsblokjes okay, maar wat nog meer?
Je kunt ze invriezen en later gebruiken bij het maken van de suikersiroop, je vervangt de sap voor het water. Of als verfrissend ijsblokje in een koud glas limoncello. Je kunt het sap in/door gerechten gebruiken, limonade van maken er zijn talloze mogelijkheden.
Likeurmeester
Bedoel je de citroensap in het gekookte suikerwater doen dat bij de alcoholoplossing komt
Beste Hans,
Ik bedoel een deel van het water vervangen door citroensap. Maar je kan uiteraard ook citroensap bij de siroop doen. Denk er dan wel aan dat het alcoholpercentage lager wordt.
Mijn limoncello is nu heel wrang geworden. Kan ik dat verbeteren door er meer suiker toe te voegen?
Dat klopt!
Als ik de aftreksel van citroen in afgekoeld suikerwater doe blijft hij helder hoe kan dat
Beste Desmond,
Wat voor alcohol heb je gebruikt? Was dit wel 96% food grade alcohol? Ik zie wel eens voorbij komen dat mensen (per ongeluk) schoonmaak alcohol hebben gebruikt. Wat voor citroenen had je? Dit soort zaken kunnen van invloed zijn op het eindresultaat..
Praktische vraag.
Ik heb 6 mooie slanke flessen gebotteld maar waar laat ik die.
Ze zijn afsluitbaar met een kurk die je er zo uittrekt.
Kan je de limoncello buiten de koelkast bewaren?
Je kunt ze prima buiten de koelkast of vriezer bewaren. Zet ze in een donkere en droge plek, bijvoorbeeld kelder of trappenkast.
Als ik de citroensap meng met water krijg ik later een schuimkraag boven in de fles die bij doorschudden zich weer vermengt. Kan dit kwaad of beter niet gebruiken???
Beste Henny,
Dit kan absoluut geen kwaad, dit is een natuurlijke reactie.
Hallo,
Momenteel bezig met het maken van limoncello volgens dit recept.
Nu wil ik eigenlijk een alcohol % van 30%.
Hoeveel water/suiker moet ik hievoor extra toevoegen?
Ik hoor het graag en laat het resultaat weten.
Joรซl
Beste Joรซl,
De tip die ik wel meegeven is om gebruik te maken van een handige app Alco Calculator. Hiermee kun je eenvoudig uitrekenen hoe je op 30% kan uitkomen, i.p.v. 33/34% (wat het recept op deze site is). Succes!
Dag,
Mijn limoncello is te sterk geworden. Wat kan ik doen?
Je kan hem verdunnen door extra (suiker)water toe te voegen ๐
Ik heb er citroenmarmelade van gemaakt, heerlijk op je boterham of toast…
Hallo
ik vindt ook heerlijk om op een zomerse avond een koude limoncello te drinken. maar het bovenstaande recept heeft het over 1,6 liter water, is dat niet wat veel, of is de verhouding juist om op 30% te komen. het lijkt of je lager uit komt.
proost
Beste Rob,
Met het recept op deze site kom je uit op een percentage van 33/34%. De grote hoeveelheid water gebruik je namelijk met een hoog percentage alcohol (96%).
Ik heb de citroenen gekookt gezeefd en dan in een distileer pot gedaan na 3 weken heb ik deze gebruikt om siroop te maken voor de limoencello goed of niet goed
Beste Carina,
Er is geen goed of fout, je bepaald zelf hoe jij je lekkerste limoncello maakt ๐
Beste Carina,
Er is geen goed of fout, je bepaald zelf hoe jij je lekkerste limoncello maakt ๐
Als ik 2 liter pure alchol(96%) heb en daar de citroen schillen aan heb toegevoegd.
Klopt het dan ook dat je het water en de suiker verdubbeld dus 1,6 word dan 3,2 liter water en 600 gram suiker word 1200 gram suiker ?
Beste Patrick,
Dat kan.. het recept is een idee. Sommigen vinden het te zoet of te sterk.
Je zou ook twee versies kunnen maken, dat je een liter afgiet en volgens recept doet en de andere iets anders mee doet.
Zelf vind ik het lekker om een deel van het water door vers citroensap te vervangen (je krijgt dan een bitterlemon idee).
Hi,
Wat is het alcoholpercentage van de limoncello als hij gebotteld is?
Beste Marco,
Met het recept, zoals beschreven, kom je op een percentage tussen de 33 en 34% uit. Hiervoor zijn handig rekentools en zelfs apps (bijvoorbeeld Alco Calculator) voor om dit precies uit te rekenen.
Hoe kan je de limoncello zoeter maken?
Beste Elise,
Door sterker suikerwater te maken ๐
Likeurmeester
Heeft u een tip hoe ik munt kan verwerken in mijn limoncello?
Moet je de muntblaatjes mee laten weken in de weckpot of hoe gaat dit precies?
Dezelfde vraag heb ik m.b.t. basilicum…
Beste Haye,
Basilicum en munt zijn delicate kruiden, die hoeven dus maar kort te marcereren (weken zoals jij dat noemt;) ). Denk hierbij aan een paar dagen.
Je kunt het ook goed kneuzen en kort voor serveren even laten staan. Het geeft dan ook al smaak af in je drankje.
Likeurmeester,
Kan ik minder suiker toevoegenโฆof is dat not done!
Beste Marjo,
Dat kan gewoon, lekker proberen ๐
Heb zelf de limonchello gemaakt en na berekening zit er 30% alcohol in. Dit zou een vriespunt hebben van -23 alleen bevriest deze dus al wel bij -18. Is hier een oplossing voor?
ls je zelfgemaakte limoncello bevriest bij -18ยฐC ondanks een berekend vriespunt van -23ยฐC, kun je het volgende doen:
– Goed mengen: Zorg dat de limoncello homogeen is door goed te schudden of roeren.
– Suiker aanpassen: Controleer of de suikerconcentratie niet te hoog is, wat het vriespunt kan verhogen.
– Alcohol verhogen: Voeg meer pure alcohol toe om de concentratie te verhogen, maar let op de smaak.
– Vriezer controleren: Zorg dat je vriezer daadwerkelijk -18ยฐC of lager is.
Deze stappen zouden moeten helpen om het vriespunt van je limoncello te verlagen.
ik maak er citroentaart met meringue mee ! super !
Zo doe ik dat ,de uitgeperste citroenen maak ik limonade
SAP met water aanvullen en suiker naar believen en eventueel nog wat munt .
Hoe kouder hoe beter
Gepelde citroenen in schijfjes snijden en invriezen, ideaal voor in een drankje en even goed als een ijsblokje
Ik heb op dit moment 1l met schil weggezet. Kan ik hier na een week nog eens 1 liter met schil bij doen?
Beste Ronald, Ik zou een nieuwe batch maken van die tweede liter ๐
Vraag: ik heb de limoncello gemaakt en ben het nu aan het bottelen. Dit in flessen met een soort kurk. Maar nu komt die kurk omhoog, hij plopt er zelfs uit. Wat doe ik hier fout?
Beste Emily, je benoemd ‘een soort kurk’ wat bedoel je precies? ๐ het klinkt alsof de kurk misschien niet goed op de fles past. Of was het direct na het vullen van de flessen, soms helpt het even te wachten.
Lemon curd van maken heerlijk
Beste,
Tijdens het afvullen van mijn flessen komt er steeds een bruin laagje boven drijven wat niet mooi oogt. Wat kan hier de oorzaak zijn? Het mengsel zeven is ook geen oplossing.
Beste Joni,
Wat voor citroenen heb je gebruikt? Het kan zijn dat door het gebruik van behandelde en niet biologische citroenen dit ontstaat. Bruin geelachtige aanslag kan van de citroenolie zijn of ’troep’ van de citroenen die nu boven komt drijven. Advies is om altijd biologische en onbehandelde citroenen te gebruiken.
Je zou kunnen proberen om het er voorzichtig uit te scheppen met iets of het geheel door een kaasdoek/koffiefilter te doen.
Ik heb 500 ml water vervangen voor citroensap. De limoncello is nu wel erg zuur. Wat kan ik doen om m te redden
Beste Maria, wat je doet is suiker toevoegen. Hiermee wordt de limoncello minder zuur ๐
Sap met suiker bij graanjever toevoegen, zo heb je ook zelfgemaakte citroenjenever, lekker!!!
Goed idee!
Graag had ik van jou, jou recept eens gekregen waarvan je de citroenen van de het limocello recept maakt ,want ik maak ook regelmatig Limoncelle maar gebruik dat gewoon als frisdrank gemengd met plat water . En als jij graangenever mengt met jou 10 citroenen hoeveel suiker voegt u dan bij voor mij moet het niet te zoet zijn groetjes
Ik neem eveneens 10 sinaasappels en gebruikt de schillen op dezelfde wijze als voor limoncello ik noem die drank dan orancello. sinaasappels en citroenen uitpersen en samenvoegen tot een heerlijke fruitsap:)
Hoi, ik heb de exacte afmetingen van het recept aangehouden, maar vind het alcohol gehalte toch erg hoog. Het brandt ontzettend in je slokdarm. Wat kan ik doen om dit iets aan te passen?
Beste Melody,
Je kunt het met (suiker)water verdunnen ๐
In Italie noemen ze dat Arancello.
Van de citroenen kun je heerlijke lemoncurd maken!
Kunt u mij deze beschrijving geven om Lemoncurd te maken graag
Citroenen gebruiken voor Kip citroen hรฉรฉrlijk !!!
Help… ik heb de citroenschillen 3 maanden (ipv 3 weken) laten trekken in pure alcohol. Beetje uit het oog verloren :/ kan ik dit nog gebruiken?
Beste Leen,
Dit is geen enkel probleem. De citroenolie heeft optimaal de tijd gehad om op te lossen ๐ Lekker afmaken en genieten!
Hoi, ik ben de weckpot niet uit het oog verloren, maar inmiddels staat deze wel al 9 maanden. Kan ik hier nog steeds limoncello van maken? Wel met regelmaat de pot ‘geschud’.
Oeps! Je kan het uiteraard afmaken, houd wel rekening mee dat het extra sterk (misschien ook bitterder is) ๐
Citroengelei maken van het sap: superlekker.
Koop gelei suiker speciaal en ga aan de gang.
Ook leuk om als kadootje te geven.
Succes
Hallo! Afgelopen weekend voor de 2e keer de limoncello gemaakt. 1e keer was een groot succes, de limoncello was prachtig, heerlijk en zacht van smaak. Deze keer is anders. Hij lijkt wel mislukt. ziet er prachtig uit, exact de voorgeschreven hoeveelheden gebruikt maar hij is super alcoholachtig van smaak. Enige afwijkende wat ik heb gedaan is de schillen 4 weken in de alcohol gehad. Is dit de oorzaak van de overmatige alcoholsmaak? De limoncello blijft ook vloeibaar in de diepvries. Kan ik nog iets doen om het te herstellen? Hoor graag!
Beste Maurice,
Je kunt hem iets verdunnen met suikerwater. Bijvoorbeeld in een shotglaasje testen. Of vers citroensap toevoegen, er zijn vele mogelijkheden. Tip blijft om eerst klein te beginnen ๐
Kan ik ook schillen van biologische limoenen gebruiken ipv citroenen?
Beste Marja,
Dat kan zeker, het drankje zal dan kruidiger worden ๐ Limoenen zijn kruidiger van smaak.
Kip in de oven met schijfjes citroen. SUPER lekker. Ook te gebruiken voor Gin Tonic. Dus in de vriezer bewaren voor ” andere gerechten/drankjes.
het wit van de citroenen goed afdoen , in partjes snijden en in de vriezer stoppen . gebruiken voor in de thee te doen.
Ideale combinatie of synergie bij de bereiding van citroenijs of citroensorbet.
Maak eens lemoncurd. Zรณ lekker.
Water ijsjes van maken
De beste limoncello ever
Hallo Likeurmeester,
Ik zit net even jouw recept te lezen, maar is 1,6 liter water/ L niet wat veel? Ik ben nu met een sinasappel likeur bezig en ik kreeg de tip om een halve liter water erbij te doen met suiker. Dit is de eerste keer, maar ik wil wel uitkomen op +/- 40% alc. Heb overigens wel 96% alc als basis.
M. Vr. Grt Mark
Beste Mark,
Met het recept, zoals beschreven, kom je op een percentage tussen de 33 en 34% uit. Hiervoor zijn handig rekentools en zelfs apps (bijvoorbeeld Alco Calculator) voor om dit precies uit te rekenen. Met een halve liter water op een liter 96% zuivere alcohol, kom je op een hoger percentage uit.
Beste likeurmeester, ik sta voor een raadsel. Heb net limoncello gemaakt en hij lijkt mislukt. Ik heb exact de procedure gevolgd. Toen ik de fles uit de vriezer haalde bleek de inhoud bevroren. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Na ontdooien geproefd, en het smaakte helemaal niet naar alcohol, wel heel vies zoet. Weet jij hoe dit kan? En of er nog iets aan te doen is?
Groet, Nanda
Beste Nanda, Waar heb je je alcohol gekocht? Het meest logische lijkt dat je geen 96% zuivere alcohol hebt gehad…
Ik had tijdje terug net hetzelfde. Kan het zijn dat je je siroop nog te warm bij de alcohol hebt gedaan? Want dan verdampt een deel van de alcohol en bevriest de limoncello sneller.
Sinds 3 jaar maak ik deze Limoncello en voor het tweede jaar serveer ik hem in ons eigen Restaurant TIB op de camping. De gasten vinden het heerlijk e blijven vragen of ik geen flesjes wil verkopen.
Ja ok maar die app kan je de hoeveelheid suiker niet ingeven
Beste Roger,
Het klopt dat als je het van tevoren wilt berekenen is een zeer ingewikkelde berekening waar zowel suikergehalte als alcohol effect op heeft.
Je weet hoeveel alcoholoplossing je hebt (bijvoorbeeld 250ml), en als je dan je gewenste percentage neemt (bijvoorbeeld 32%), dan:
1) bereken je de 100% alcohol: 250*0.96 = 240ml
2) doe je een omgekeerde berekening van het percentage, dus 32% = 240ml betekent 240/32 (dan heb je 1%) * 100 (heb je 100%) = 750ml
3) vul je je alcoholoplossing aan eerst met je suikeroplossing (afgestemd op het totaalvolume van 750ml) en daarna met water totdat je precies 750ml hebt
en met “afgestemd op het totaalvolume” bedoel ik dat als je 20% suiker wilt (zoals in het recept op de site), dan je dan dus 750*20% = 150gram suiker gebruikt
Wij maken van de rest citroensorbet. Heerlijk fris in de zomer.
Mooi ik ga het proberen bedankt
Er komt na het bottelen een kleine bruinig randje boven aan de limoncello. Klopt dat?