Op deze pagina vind je antwoord op de veel gestelde vragen over onze producten. Klik op het onderwerp om direct naar het thema te gaan waar je vragen over hebt. Zit je vraag er niet tussen? Mail ons dan op [email protected].
Over de webshop
Over de ingrediënten
Over limoncello
Over de webshop
Wat is het voordeel in de pakketten?
Met de pakketten maken we de aankoop van alle benodigde producten een stukje voordeliger. Als je alles los koopt, ben je duurder uit. Dankzij de navulpakketten kun je in één keer alle ingrediënten bijbestellen, zonder het glaswerk. Ook hier zit een korting op. Bovendien scheelt het jou zelf tijd om de spullen op verschillende adressen te halen.
Kan ik een pakket cadeau doen?
Hoe origineel is het om iemand een limoncello pakket cadeau te doen? Kies bij afrekenen een ander verzendadres, dan zorgen we dat het bij de ander bezorgd wordt. Je kunt het pakket ook laten inpakken met een kaartje erbij. Geef dat aan bij afrekenen en laat in de bestelnotities je boodschap achter. Wij zorgen voor de rest! Wij sturen je pakket zo snel mogelijk naar een PostNL-punt. De tijdige bezorging ligt in hun handen.
Kan ik het pakket afhalen?
Je kunt je pakket gratis afhalen op het adres van De Likeurmeester: Toutenburg 94, 3328 WL Dordrecht. Dat kan handig zijn als je toevallig in de buurt bent. Je kunt online afrekenen en kiezen voor ‘afhalen’. Wij zorgen dat je pakket klaar staat. We nemen contact met je op om op korte termijn een afhaalafspraak te maken.
Over de ingrediënten
Wat als de citroenen beschimmeld zijn?
Het is natuurlijk heel vervelend als de citroenen bij aankomst beschimmeld zijn. Wij doen ons uiterste best om deze zo vers mogelijk in je pakket mee te geven. Zoals alle voedingswaar zijn ook citroenen vatbaar voor dingen van buiten af. We wijzen er proactief op om de citroenen bij ontvangst zo snel mogelijk in de koelkast te leggen. Zijn ze bij aankomst beschimmeld, stuur ons een mail en dan lossen we het op.
Wat kan ik met de citroenen als ik ze geschild heb?
Als je de citroenen geschild hebt, kun je de citroenen persen en het sap invriezen om er later ijsblokjes van te maken. De sap kun je natuurlijk ook gebruiken als smaakmaker in gerechten.
Welke soorten citroenen kan ik gebruiken?
Je kunt iedere soort citroen voor je limoncello gebruiken, als deze maar onbespoten is. Denk bijvoorbeeld aan Sorrento-citroenen uit Italië, Bergamot citroen of ‘Buddha Fingers’. Nog leuker is dat je meer varianten kunt maken, bijvoorbeeld met schillen van mandarijnen en sinaasappels!
Waarom is pure alcohol nodig?
Een alcoholpercentage van 96% trekt de smaakstoffen sneller en vollediger uit de citroenschil dan drank met een lager alcoholpercentage, zoals wodka of jenever. Pure alcohol is bijna volledig vrij van bijproducten. Dit zorgt ervoor dat de smaak van de citroenen volledig tot zijn recht komt.
Waarom is pure alcohol in Nederland prijziger dan in het buitenland?
In Italië, Duitsland of Polen kun je pure alcohol voor een lagere prijs verkrijgen. Sommige mensen nemen dat mee als ze daar op vakantie zijn. Dat doet niet iedereen, waardoor je afhankelijk bent van aanbieders in Nederland. Wij kopen de pure alcohol bij een betrouwbare leverancier in Nederland in. Het is relatief duur vanwege een combinatie van accijnzen, regelgeving, en productiekosten. In Nederland worden hoge accijnzen geheven op alcoholhoudende producten. Pure alcohol is geen alledaags product voor consumenten. De markt is klein, en daardoor zijn de productiekosten en distributiekosten relatief hoog. Pure alcohol wordt streng gereguleerd. Dit beperkt het aantal aanbieders en zorgt voor hogere kosten door licenties en controles.
Waarom zit er kandijsuiker bij?
Kandijsuiker heeft een mildere en complexere smaak dan gewone kristalsuiker. Kandijsuiker lost langzaam op in de siroop, waardoor het mengen een gelijkmatige smaak kan opleveren. Je kunt limoncello echter met allerlei soorten suiker maken. Ontdek wat jij lekker vindt!
Over limoncello
Hoeveel percentage bevat mijn limoncello?
De berekening is als volgt: je rekent de hoeveelheid alcohol om in 100%. Dus bij 1L alcohol van 96% reken je 960ml. Hiermee maak je doorgaans 2,8L Limoncello. De som wordt dan 960:2800 = 0,34 * 100% = 34% alcohol. Deze berekening kun je gebruiken aan de hand van de hoeveelheid limoncello dat je maakt.
Kun je ook alcoholvrije limoncello maken?
Ja, dat kan! Citroenschillen kun je weken in 1,5 liter water en 500/600 gram suiker. Laat het bijna koken en dan afkoelen. Je hebt nu ‘limonzero’!
Wat als de limoncello bevriest?
Het vriespunt van de limoncello wordt bepaald door het alcoholgehalte en suikergehalte. Hoe meer alcohol en hoe meer suiker, hoe lager het vriespunt. Minder suiker zorgt voor een snellere bevriezing, minder water zorgt voor een hoger alcoholgehalte én een hoger suikergehalte en dus voor een lager vriespunt. Het is niet erg als je limoncello bevroren is. Wist je dat het al voldoende is als je de limoncello een half uurtje in de vriezer legt voor je hem gaat drinken? Overigens kun je de fles ook in de koelkast zetten.
De kurk popt van de glazen fles, hoe kan dat?
Het kan zijn dat de kurk niet in de glazen fles blijft zitten als je je limoncello erin giet. Dit kan komen doordat je likeur nog niet is afgekoeld en aan het gisten is. Je kunt de fles dan even geopend laten staan en later de kurk proberen erop te doen.
Waarom is mijn limoncello lichter/donkerder van kleur?
Limoncello kan lichtgeel zijn maar ook donkergeel. De smaak is (waarschijnlijk) altijd goed! De kleur kan verschillen door het suikerwater (de siroop) dat je bij het citroenmengsel doet. Als de suikerwater is afgekoeld, zal de kleur van limoncello lichter uitpakken. Is de suikerwater nog wat warm(er), dan wordt de limoncello donkerder. Leuk om daarmee te variëren!